Minimalism For Beginners: Where To Start

Minimalism For Beginners: How To Start
As you all know, I'm trying to live a more minimal lifestyle. Ever since I wrote my last blog post about minimalism, I've had so many people contacting me through Instagram, Facebook and e-mailing me, asking me about how to start living more minimal themselves. I am still learning myself, but I've looked at the way I've started my journey towards minimalism and gathered some tips for you guys! Want to know how you can live a more minimal lifestyle? Keep readin'!

Zoals jullie weten probeer ik wat minimalistischer te leven. Sinds ik mijn laatste blog post over minimalisme schreef, kreeg ik zoveel e-mails en berichtjes via Instagram en Facebook, met vragen over waar je kunt beginnen om wat minimalistischer te leven. Nu ben ik het zelf nog aan het leren, maar ik heb gekeken naar de manier waarop ik begonnen ben en heb wat tips verzameld die ik vandaag met jullie ga delen! Benieuwd naar waar je begint met je reis naar minimalisme? Lees dan gauw verder!Minimalism                                                                                                                                                                                                                            
For me personally, the first thing I wanted to purge was my closet. I couldn't even close the doors of my closet PLUS I had a huge box from IKEA with seasonal clothes that was so full I couldn't close it properly. And every single time I had a dinner party at a friends house, or wanted to dress up, I "had nothing to wear". This clearly wasn't working. The clothes gave me more stress than they were functional so something had to change.
I took out every single piece of clothing I had and asked myself; If I was shopping in a store right now, would I like this enough to buy it. If the answer was 'no' it was going on a pile to sell the item. If it was ripped, torn, looked groggy it was thrown away. If the answer was 'yes' I kept it. As a result, I kept about 20% of my clothes, the rest was either sold, given to charity or thrown away. I got rid of the huge box on top of my closet and converted in to a toy box for my baby boy, to store his toys in it. I know have clothes in my closet for all the seasons, and there is so much space left. There's actually some air flowing in my closet and it's not jam packed with clothes that I haven't worn for such a long time that I forgot I had it in the first place. Not to mention less Laundry! I love it!

Voor mij persoonlijk was mijn kledingkast het eerst wat ik aan wilde pakken. De deuren van mijn kast gingen niet eens meer dicht, én ik had een mega box van de IKEA boven op mijn kast met seizoenskleding. En ook die doos was zó vol dat hij niet dicht kon. En toch had ik nooit iets aan te trekken wanneer ik een etentjes had of wat leuks aan wilde trekken voor een gelegenheid. Hier was duidelijk iets mis. De kleren bezorgden me meer stress dan dat ik er plezier van beleefde. 
Ik gooide letterlijk elk kledingstuk op de grond en vroeg me zelf af bij elk kledingstuk of ik het nu zou kopen als ik in de winkel stond. Als het antwoord 'nee' was, dan ging het op het "te verkopen" hoopje. Was het stuk, beschadigd of zag het er niet meer mooi uit, dan ging het de prullenbak ik. Als ik er 'ja' op kon antwoorden, dan hield ik het. Het resultaat was dat ik nog maar zo'n 20% van mijn kleding over had. De rest werd verkocht, gedoneerd of weggegooid. De mega box boven op mijn kast was nu ook leeg en wordt nu gebruikt als speelgoedbox voor de kleinste man in huis. Mijn kast zit nu niet meer vol met kleren die zó lang niet meer heb gedragen dat ik vergeten was dat ik ze überhaupt had. Het bevat nu kleren voor alle seizoenen die ik daadwerkelijk draag, en er is nog ruimte over voor de kleding om te ademen. En niet geheel onbelangrijk: minder was! Heerlijk!


Minimalist
I can imagine this approach might be too much for some of you. Are you having a bibt more trouble with getting rid of things? Start with "The Junk Drawer". Everyone has one. You know, that drawers where you've accumulated all sorts of crap 'till the point where you can hardly close the thing. And what do we store in The Junk Drawer? You know, receipts from 3 years ago, nail clippers, buttons you are going to sew on someday. Start with that drawer. Succesfully purged that drawer? Congratulations! You now have less crap in your home! Now try purging a kitchen drawer. You know, the drawer with the wooden spoons, spatulas, lighter, garbage bag binders, receipts from 3 years ago... Do you really need that much spatulas and wooden spoons? Or do you always use the same ones? Try going through your house with that mind set. The shoe closet, bookcase, garage. Oh the garage. Start small and work your way through your entire house. There are those "hot spots" every house has. Where crap seems to accumulate in no time. Try tackling those spots as well. For me, those "hot spots" were the first things I purged. Because those spots gave me the most stress. Those the stress level dropped with every spot I purged. But if you get more stress with purging too much stuff at once, go slow. It's your little project. Work you way through your house in a way that feels good to YOU.

Ik kan me voorstellen dat deze aanpak misschien iets te rigoureus is voor sommigen. Heb je wat meer moeite met dingen weg doen? Begin dan bij "De Rommel La".  Iedereen heeft er één. Zo'n la waar allerlei troepjes en dingetjes worden weggeschoven die op een gegeven moment nauwelijks dicht kan. En wat er in zit? Bonnetjes van 3 jaar geleden, een nagelschaar, knoopjes die je ooit nog een keer vast wilde naaien, je kent het wel. Begin bij die la. Is het gelukt met de rommel la? Gefeliciteerd! Je hebt nu minder troep in huis! Probeer dan nu een keukenla. Je weet wel, de la met de spatels, pollepels, aansteker, vuilniszak binders, bonnetjes van 3 jaar geleden... Heb je echt zoveel spatels en pollepels nodig? Of pak je steeds dezelfde? Probeer op die manier door je huis te gaan. De schoenenkast, de boekenkast, de schuur. Oh de schuur... Begin klein, en pak elke keer een ander stukje van je huis aan. Er zijn van die plekken in huis waar je je continue aan stoort. Waar zich van die rommeltjes verzamelen. Uiteindelijk kun je die aanpakken. Voor mij was het juist fijn om te beginnen aan die verzamelplaatsen waar ik me het meest aan ergerde. Op die manier voelde ik het stressniveau veel sneller dalen. Maar als het jou juist stress geeft wanneer je te veel weg doet, begin dan gewoon klein. Het is jouw projectje. Doe waar JIJ je goed bij voelt.

Minimalist
I really hope this inspired you to go through your homes and reduce your stress levels so you can enjoy life that much more. If you have any questions, feel free to ask! Please let me know in the comments down below if you'd like to see more posts about Minimalism on my blog!

Ik hoop dat je hierdoor geïnspireerd raakt om met een bezem door je huis te gaan en de hoeveelheid stress in je leven te verminderen. Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust! En laat het me weten in een reactie hieronder als je graag meer artikelen op mijn blog wilt zien over Minimaliseren! Follow me around! Bloglovin' | Instagram | Facebook | Twitter|

.