Laundry Tips: My Routine


Laundry Tips: My Routine
Doing laundry is one of those housekeeping tasks that's dreaded by most. And by doing laundry I mean washing, drying, folding, ironing AND putting away. It takes a lot of time and effort and whenever you think to see the bottom of the hamper someone adds in a new pile. Through the years I've found a simple routine that works really well for me to stay in control of the laundry pile. Want to know what tips and tricks I use in my Laundry Routine? Keep readin'!

De was doen is één van die huishoudelijke taken waar het meest tegenop gekeken wordt. En met de was doen bedoel ik niet alleen het wassen van de kleren, maar ook drogen, vouwen, strijken én wegzetten in de kasten. Het kost een hoop tijd en energie, en steeds wanneer je denkt de bodem van de wasmand weer te kunnen zien gooit er iemand weer een stapel wasgoed in. Door de jaren heen heb ik een simpele routine gevonden die voor mij goed werkt om de was onder controle te houden. Benieuwd naar de tips en tricks die ik in mijn "Was Routine" gebruik? Blijf lezen!I've said it befor in my post about my Cleaning Schedule, if I don't finish a full load of laundry every single day, it gets piled up, I get overwhelmed and it gets worse everyday. Unless I've been ill, I do a full load of laundry every single day. So washing, drying, folding and putting away, every single day, keeps the chaos away. Sorry couldn't resist riming there lol!

Zoals ik eerder zei in mijn artikel over mijn Schoonmaakschema, als ik niet elke dag een volledige was afmaak, stapelt het zich op, raak ik overweldigd en wordt het met de dag erger. Tenzij ik ziek ben doe ik elke dag een volledige was. Dat houdt in: wassen, drogen, vouwen en opbergen. 


Laundry Tips & Tricks
I always hang the clothes to dry. I hardly use the dryer. But I do like to throw the towels and sheets in the dryer to get rid of as much dust mites as possible. But when it's warm outside I hang everything outside in the garden. Makes everything smell so fresh!

Ik hang de natte was altijd op. Ik gebruik nauwelijks de droger. Eigenlijk alleen soms voor de handdoeken en lakens om zo veel mogelijk huismijt te verwijderen. Maar wanneer het weer het toe laat hang ik alles lekker in de buitenlucht te drogen. De kleren gaan er heerlijk fris van ruiken!
 
Sheldon Laundry Folder

I love using this tool for folding (T-)shirts. I was gifted this 'Sheldon Folding Tool' by Coolgift.com and I've been using it ever since. Remeber when I told you how I fold T-shirts? This tool makes it extra easy!

Sinds ik dit handige 'Sheldon Vouwplankje' ontving van Coolgift.com gebruik ik 'm maar al te graag om (T-)shirts op te vouwen. Weet je nog dat ik vertelde hoe ik T-shirts vouw? Dit hulpje maakt het extra gemakkelijk!

Tefal Pro Express Total Auto Control GV8960
And then there's ironing. The most dreaded part of laundry for most people. I have to say I really don't iron everything. Only the clothes that really need it. But I have to say, ever since I've used this Tefal Steam Generator called the Pro Express Total Auto Control GV8960, it has been soooo much easier AND it gets the job done a lot faster than my regular flatiron. I was gifted this Steam Generator a while back, and I've had the chance to test it for quite a while now. And I have to say I really couldn't go back to my regular flatiron. This makes it so much easier! It's got 3 buttons; delicate, normal and jeans. That's it! You just press the button for the type of garment you want to iron, press the steam button as you go over the fabric and your done! Seriously, no pressing, no going over the same spot for the gazzilionth time, you go over it ones and your done! I would truely recommend this product to anyone who hates ironing and wants to spend as less time on ironing as possible.

En toen was er nog het strijkwerk. Voor de meeste mensen het meest gehate onderdeel van de was. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt niet alles strijk. Alleen de kledingstukken waarbij het echt nodig is worden gestreken. Maar ik moet zeggen dat sinds ik deze Tefal Stoomgenerator (met de hele lange naam: Pro Express Total Auto Control gv8960) gebruik, het strijkwerk een heel stuk sneller weggewerkt wordt. Ik ontving deze Tefal Stoomgenerator een tijdje geleden en heb 'm uitgebreid uit kunnen testen. Ik zou nu serieus niet meer terug kunnen naar een reguliere strijkijzer. Dit maakt het zó veel makkelijker! Het heeft drie knopjes: Delicate, Normal en Jeans. Dat was het! Je drukt simpelweg op het knopje voor het te strijken kledingstuk, drukt op de stoomknop terwijl je over de stof heen glijdt en je bent klaar! Serieus! Niet 82642 keer over hetzelfde stukje stof, geen gedruk zodat je het strakker gestreken krijgt, je gaat er één keer overheen en je bent klaar. Ik raad 'm dan ook echt iedereen aan die niet van strijken houdt en hier veel minder tijd aan kwijt wilt zijn.

Laundry Routine
And that's it guys. I really hope this might help you stay in control of your laundry pile!
Do you have a laundry routine? Or some great laundry tips? Please share in the comments!

Dat was het! Ik hoop dat dit je kan helpen je wasgoed onder controle te houden!
Heb jij een "Was Routine"? Of heb je goede was tips? Deel ze vooral in de reacties!

Follow me around! Bloglovin' | Instagram | Facebook | Twitter|.