Non-Chemical Sunscreen: Etat Pur Sun Spray

Review: Etat Pur Sunscreen
I've been trying to figure out a way to get through the Summer without using sunscreens with harsh and often dangerous chemicals in them. I've read so many awfull things about what regular sunscreen can do to your health, especially since 70% of what you put on your skin gets in to your bloodstream. But then I got sent these gorgeous sun protection products from Etat Pur. A non chemical sunscreen line! I wanted to know more! Do you? Than keep readin'!

Ik probeer al een tijdje een manier te bedenken om de zomer door te komen zonder zonnebrandproducten te gebruiken die tjokvol chemicaliën zitten. Ik heb zoveel nare berichten gelezen over wat reguliere zonnebescherming met je gezondheid kan doen. Vooral wanneer je bedenkt dat 70% van wat je op je huid smeert in je bloedbaan terecht komt. Maar toen kreeg ik deze zonneproducten van Etat Pur om uit te testen. Een zonnebeschermingslijn zonder chemicaliën! Ik wilde direct meer weten! Jij ook? Lees dan gauw verder!Etat Pur Sun Spray Face & Body SPF 15 €15,60
The formulation of these sunscreen products are all designed without chemical filters and without preservatives, parabens, alcohol, silicones, mineral oil or any potentially photo-sensitizing ingredients. Which makes it perfect for me to use on my kids and my pregnant self. My husband who is a health freak is very happy with these babies as well.
This particular bottle has an SPF of 15. Perfect for people who don't get easily burnt in the sun. All three bottles can be applied to both face and body.

De formule van deze zonnebrandcrèmes bevatten geen organische chemische filters, conserveringsmiddelen, parabenen, alcohol, siliconen, minerale oliën of ingrediënten die de huid gevoelig kunnen maken voor zonlicht. Dit maakt het perfect om te gebruiken voor mijn kinderen en mijn zwangere zelf. Mijn man die een behoorlijke health freak is, is hier ook erg blij mee. 
Dit flesje bevat een SPF van 15. Ideaal voor mensen die niet gauw verbranden in de zon. Alle drie de flesjes zijn geschikt om te gebruiken op zowel gezicht als lichaam. 

Etat Pur Sun Spray SPF 30 €17,80
I use this bottle for my kids. It has an SPF of 30 so a lot more protection for their sensitive skin. Since it's a spray bottle it's very easy to apply. Spray it on, smear it out and off they go. It's works immediately so you don't have to wait for half an hour do work it's magic. Perfect for those impulsive trips to the beach!

Dit flesje gebruik ik voor mijn kinderen omdat het SPF 30 bevat. Dat is een stuk veiliger voor hun gevoelige huid. Doordat het sprayflacons zijn, zijn ze gemakkelijk in gebruik. Ook werkt het direct, dus je hoeft niet een half uur te wachten totdat je beschermd bent in de zon. Perfect voor die impulsieve trips naar het strand!

Etat Pur Sun Spray SPF 50 €19,60
For those of you who get easily burned, this sunspray with an SPF of 50 is perfect. I use this one on my face because I'm terrified of getting a so called "pregnancy mask" now that I'm pregnant all the way through the Summer. Because of it's its non-comedogenic formula, I'm not afraid of getting any breakouts from this stuff. Huge bonus!

Voor de mensen die erg snel verbranden is deze zonnespray met SPF 50 perfect. Ik gebruik deze op mijn gezicht omdat ik panisch ben voor een "zwangerschapsmasker" nu ik heel de zomer zwanger zal zijn. Omdat dit een niet-comedogene formule is, hoef ik niet bang te zijn voor een puistjes uitbraak na gebruik op mijn gezicht. Mega bonuspunten!I think it's save to say I'm really happy with these sun protection products from Etat Pur. Don't get me wrong, I also use products with chemicals in them like makeup and skincare on my face. But when I can avoid it, I do. And with these kinds of products that you continously smear all over your body, over and over during the day, there's a lot that would go right in to your bloodstream. And I'm really not comfortable with that. So having non chemical sunscrean for me and my family to use, makes me enjoy the Summer a lot more!

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik erg blij ben met deze zonnebeschermingsproducten van Etat Pur. Begrijp me niet verkeerd, ik gebruik ook producten met chemische ingredienten voor mijn lichaam en make-up. Maar wanneer ik het kan vermijden, doe ik dat. En met dit soort producten die je over je gehele lichaam smeert, meerdere keren per dag, zou er relatief veel van terecht komen in mijn bloedbaan. En daar voel ik mij niet prettig bij. Het gebruik van een zonnebescherming zónder chemische ingrediënten om te gebruiken voor mijn gezin en mezelf, zorgt ervoor dat ik veel meer kan genieten van de zomer!


Did you know about Etat Pur Sunscreen products? Let me know in the comments down below!

Kende jij de zonnebeschermingsproducten van Etat Pur al? Laat het me weten in de reacties!.