Review: Le Creuset Dutch Oven

Le Creuset Review
I'm soooooo excited for today's blog post! I've had a chance to test THE Le Creuset Dutch Oven. A pink one for crying out loud! When I first saw the Le Creuset Casserole dish on my kitchen counter, I seriously couldn't get over the pretty Chiffon Pink color. It's too cute! I really didn't want to cook in it but I really wanted to cook in... I know I'm not making any sence but I just thought it was too pretty to use! But on the other hand it was a real freakin' Le Creuset Casserole dish so I couldn't wait to try it out and see if it's as good as I thought it was going to be. Curious to how I feel about it after using it on the stove AND in the oven? Keep readin'!

Ik ben zooooo enthousiast over het artikel van vandaag! Ik kreeg de kans om DE Le Creuset Braadpan uit te testen. Een roze nog wel! Toen ik de Le Creuset Braadpan voor het eerst op mijn aanrecht zag bleef ik staren naar de prachtige Chiffon Roze kleur. Té schattig! Ik wilde er niet in koken maar tegelijkertijd kon ik niet wachten er in te koken! Oké, ik snap dat het lijkt alsof dat nergens op slaat. Kijk, aan de ene kant vond ik ´m te mooi om te gebruiken, maar aan de andere kant had ik eindelijk een Le Creuset Braadpan in mijn handen en kon ik zelf ervaring of het écht zo´n geweldige pan is als ik verwachtte. Benieuwd hoe ik nu denk over de pan nadat ik ´m uitgebreid getest heb op mijn fornuis én in de oven? Blijf lezen!Le Creuset Chiffon Pink 24cm  €229,-
This cast iron pot with an enamel interior is a true joy to work with. Every single pot is unique and checked by hand. They're so convident with the quality of the Le Creuset pots that they profide a lifetime warantee. No, it wasn't a typo, you get a lifetime warantee. It's that good.  And cleaning is super easy, because of the interior enamel that easily releases burnt-on ingredients.
This baby can be used on the stove and in your oven. Lid and all.

Deze gietijzeren pan met geëmailleerde interieur is echt een feest om mee te werken. Elke pan is uniek en wordt handmatig gecheckt op kwaliteit. De mensen bij Le Creuset zijn zo zelfverzekerd over de kwaliteit van de pannen dat er een levenslange garantie wordt geboden. Nee, dat was geen typfout, je krijgt een levenslange garantie op een pan van Le Creuset. Zó goed is de kwaliteit. En schoonmaken is een eitje vanwege de geëmailleerde binnenkant die gemakkelijk verbrande ingrediënten loslaat.
Dit juweeltje kan zowel op het fornuis gebruikt worden als in de oven. Met deksel en al.

Bread Baked in Le Creuset Dutch Oven
I mean seriously. How good does that look?! I baked this Olive and Rosemary bread in the Le Creuset dish and baked it in the oven with the lid on. I then took the lid off for the last 20 minutes so the bread could brown on top. I was super anxcious to put a pot in the oven but it went absolutely perfect. The bread didn´t even stick to the bottom, it came right off. And I didn´t even grease the pot first or something. Absolutely gorgeous.

Ik bedoel, even serieus. Hoe goed ziet dit er uit?! Ik bakte deze Olijf en Roosmarijnbrood in de Le Creuset pan in de oven met de deksel er op. De laatste 20 minuten haalde ik de deksel van de pan zodat het bruin mooi goudbruin kon bakken. Ik vond het echt heel eng om een pan in de oven te zetten maar het ging helemaal goed. Het brood plakte niet eens aan de bodem van de pan. Het gleed er zo af. En ik heb niet eens de bodem in hoeven vetten of iets dergelijks. Geweldig gewoon.

Beef Stew
And of course, I couldn't not stew some delicious beef in this pot. I mean, that's what it's actually for. But you get a whole lot of bonus features to use it for as well. This meat litterally fell apart when I tried to plate it. It was absolutely delicious and melted in de meuth (MKR fans understand this joke :P). I do recommend using a simmerplate when making a beef stew. This prefents the stew from burning. The family loved my stew, and I loved the Le Creuset pot for it.

En natuurlijk kon ik het niet laten om heerlijk suddervlees te stoven. Ik bedoel, dat is in eerste instantie de bedoeling geweest van deze Le Creuset Braad- en Stoofpannen. Je krijgt er nu alleen duizend en één mogelijkheden bij om mee te gebruiken. Het vlees viel letterlijk uit elkaar toen ik het wilde opscheppen. Het was echt heerlijk en smolt in de mond. Ik adviseer wel altijd een sudderplaatje te gebruiken om aanbranden te voorkomen. Mijn gezin en schoonpa vonden het heerlijk, en daardoor was ik nóg gelukkiger met mijn Le Creuset pan.

 
Would you like to see a recipe using my Le Creuset Dutch Oven? Let me know in the comments down below!

Zou jij graag een recept willen zien met gebruik van de Le Creuset Braad-/Stoofpan? Laat het me weten in de reacties!.