MAC Pro Longwear Concealer Review & Swatches

MAC Pro Longwear Concealer NW20 Review
I've heard so much about the MAC Pro Longwear Concealer over the years and I never got around to actually trying it. I finally tried and tested it and today I'm going to share my thoughts on it. Want to know how I feel about the MAC Pro Longwear Concealer? Keep readin'!

Ik hoor al jaren zo veel over de MAC Pro Longwear Concealer maar ik had 'm eigenlijk nog nooit geprobeerd. Dus ik besloot 'm toch eens te kopen en uit te proberen. Ik heb 'm uitgebreid getest en vandaag deel ik mijn ervaring met de MAC Pro Longwear Concealer. Benieuwd naar wat ik er van vind? Blijf lezen!

 
 
MAC Pro Longwear Concealer NW20

This concealer provides a medium to full coverage and it is buildable. I use one pump to concealer under both eyes including the "triangle" shape to achieve a nice highlight under the eyes. I do find that I need a tiny bit more of a pinky tone under my eyes to counteract the blueness under my eyes. So what I do is dab a tiny bit of Benefit Erase Paste on the bluest parts under my eyes, and then apply the MAC Pro Longwear Concealer with a damp Beautyblender. I find that this is the best way to use this concealer and give me the result I want.

Deze concealer biedt een medium tot volledige dekking die je kunt opbouwen. Ik gebruik één pompje om onder beide ogen tegebruiken inclusief de "driehoek" vorm om een mooi verlichtend effect te creëren onder de ogen. Ik merk wel dat ik iets meer roze ondertoon kan gebruiken in de wat blauwere delen onder mijn ogen. Wat ik dan doe is wat Benefit Erase Paste op de blauwste delen deppen met mijn ringvinger, om vervolgens de MAC Pro Longwear Concealer met een vochtige Beautyblender aan te brengen. Ik vind dit de beste manier om de concealer aan te brengen en geeft me het resultaat dat ik mooi vindt.

MAC Pro Longwear Concealer Swatch NW20
In this swatch I took a lot of the product off and blended in to my skin a bit so you can see how great the coverage is without using to much product. I got the concealer in shade NW20 but I feel like it oxidizes a bit so a shade between NW15 and NW20 would be perfect but it doesn't excist. It doesn't bother me that much, it's not like it's way darker than my foundation but it comprimises the highlighted effect a tiny bit.

In de swatch op deze foto heb ik erg veel van het product weggeveegd zodat je kunt zien hoe goed de dekking is zonder te veel van het product te gebruiken. Ik heb de concealer in NW20 maar ik heb het idee dat het een beetje oxideert waardoor het wat donkerder wordt wanneer je hebt op de huid aanbrengt. Ik denk dat een tint tussen NW15 en NW20 hierdoor perfect zou zijn, maar die bestaat niet. Het stoort mij niet heel erg, ik bedoel het is niet zo dat de concealer donkerder wordt dan mijn foundation maar het verlichte effect wordt hierdoor iets minder.

 
MAC Pro Longwear Concealer Review

All in all I'm very happy with this concealer. I love the coverage and the way it sits on my skin. The price, like all MAC products is a bit steep. It costs €18,- but I do feel that I'll get a lot of use out of this bottle. What's your favorite concealer? Let me know in the comments down below!

Al met al ben ik erg tevreden met deze concealer. Ik vind de dekking erg mooi en hoe het op mijn huid er uit ziet. De prijs, is zoals met alle MAC producten iets aan de hoge kant. Het kost €18,- maar ik heb wel het idee dat ik waar voor mijn geld krijg en er lang mee zal kunnen doen. Wat is jouw favoriete concealer? Laat het me weten in de reacties! 



.