Motivational Monday: The One Minute Rule

The One Minute Rule
Today I found myself needing some motivation to stop procrastinating. Ik was doing anything and everything except what I needed to do. So I stopped and remembered The One Minute Rule. Care to find out what that is? Keep on readin'!

Vandaag had ik echt even wat motivatie nodig om vooruit te komen. Ik deed alles behalve wat ik moest doen. Op een gegeven moment bedacht ik me dat ik de 'One Minute Rule' niet meer in acht neem. Benieuwd wat dat is? Blijf lezen!The One Minute Rule is actually very simple. It means that if a task, any task, can be done in one minute or less, you do it right away. Not tomorrow, not later, no, right now. If you do this consistently you'll definitely see some great results.

De 'One Minute Rule' is eigenlijk heel simpel. Letterlijk betekent het de 'Één Minuut Regel'. Het houdt in dat wanneer je een taak, wat voor een taak dan ook, binnen één minuut kan doen, je het meteen doet. Dus niet morgen of straks, nee, nu meteen. Als je dit consequent volhoudt, zul je het verschil echt gaan merken.

Loaded Dishwasher
The One Minute Rule can be used for any task; hang up your coat, put the dish in the dishwasher, read and file/toss the letter, wipe down the bathroom sink, put the dirty cloths in the hamper etc. etc. etc. If you do these kinds of tasks right away, I'll promiss you your mind will be a lot more clear and your to-do list won't feel so overwhelming.


De 'One Minute Rule' kan voor allerlei taken gebruikt worden; je jas ophangen, je beker in de vaatwasser doen, de brief lezen en weggooien/opergen, de wastafel in de badkamer afnemen, de vuile was in de wasmand doen etc. etc. etc. Als je al dit soort kleine taakjes direct doet, beloof ik je dat je je een stuk helderder zult voelen in je geest. En je te doen lijstje zal ook niet meer zo overweldigend voelen.


I really hope you'll try it out. If you want to give it a go, please let me know in the comment section down below!

Ik hoop dat je het zult uitproberen! Laat het me weten in de reacties als je de One Minute Rule gaat toepassen!


Disclaimer: Pictures found on Pinterest
.