Home Made Starbucks Caramel Macchiato

Starbucks Caramel Machiato Recipe
I posted a picture of my home made Starbucks Caramel Macchiato a couple weeks ago on my social media accounts, and since then, my mailbox has been going crazy with people asking for the recipe. Normally I post recipes on Friday, but I didn't want to keep you guys waiting any longer. So here it is, my recipe for a delicious Home Made, Caramel Macchiato with Whipped Cream and Caramel Sauce.

Een aantal weken geleden plaatste ik een foto van mijn huisgemaakte Starbucks Caramel Macchiato op mijn social media accounts, en sindsdien krijg ik continue berichtjes wanneer ik het recept ervoor zal plaatsen op mijn blog. Normaal gesproken plaats ik recepten op vrijdag, maar ik wilde jullie niet langer laten wachten dus besloot ik vandaag het recept te delen. Hier is -ie dan eindelijk; mijn recept voor een heerlijke huisgemaakte Caramel Macchiato met Slagroom en Karamelsaus.Ingredients for Caramel Machiato
I like to use whole beans when making this coffee, which I grind myself. I love South-American blends for this coffee. I used Colombian coffee beans here. The caramel syrup I used here is the one from Starbucks. But I recently found out that they sell a cheaper version in the super market, so you might want to use that one.

Ingredients for 1 tall glass:
 • Very strong Coffee/Espresso -I use 4 scoops of beans per glass)
 •  Hot Milk/Soy Milk
 • 1/4 ts Pure Vanilla Extract
 • 1 tbs Caramel Syrup
 • Whipped Cream
 • Home Made Caramel Sauce


Voor deze koffie gebruik ik het liefst hele koffiebonen die ik zelf vermaal. De Zuid-Amerikaanse varianten vind ik hierbij het lekkerst. Hier heb ik de AH Excellent koffie gebruikt in de smaak "Colombia". De karamel siroop die ik hier gebruikt heb is van Starbucks zelf. Maar ik zag laatst dat de Albert Heijn een veel goedkopere variant verkoopt van Douwe Egberts. Die kost €2,07 in tegenstelling tot de Starbucks variant die ruim €6 kost.

Ingredienten voor 1 grote glas:
 • Hele sterke koffie/espresso (ik gebruik 4 schepjes bonen per glas)
 •  Hete Melk/Sojamelk
 • 1/4 tl Pure Vanille Extract
 • 1 el Karamel Siroop
 • Slagroom
 • Huisgemaakte Karamelsaus

Syrup and Vanilla Extract
First you want to pour the caramel syrup and vanilla extract in the glass.

Giet eerst het siroop en het vanille extract in je glas.

Black Coffee
 Add in your coffee and stir.

Voeg de koffie toe en roer het even door.

Café au Lait
Add in the hot milk.

Giet de hete melk erbij.


Caramel Machiato
Top it off with some whipped cream and drizzle with your home made Caramel Sauce. And that's it! I really hope you enjoy this coffee as much as I do. Will you make this Caramel Macchiato? Let me know in the comments!

Top het af met een flinke toef slagroom en giet er wat huisgemaakte karamelsaus overheen. En dat was het! Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van deze koffie als ik dat doe. Ga jij deze Caramel Macchiato maken? Laat het me weten in de reacties!.