Review: Botanique Verzorgingslijn

Botanique  Review

Afgelopen weken mocht ik een aantal producten van de nieuwe Botanique verzorgingslijn uittesten. De producten van Botanique zijn op natuurlijke basis, vrij van mineralen, parabenen, siliconen en synthetische geur- en kleurstoffen. Én de producten worden niet op dieren getest! Klinkt goed toch?Het Botanique assortiment bestaat uit 23 producten verdeeld over 3 productcategorieën: gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en haarverzorging.

Botanique Tarwe Shampoo €3,99

Laat ik beginnen met de Tarwe Shampoo. Deze shampoo verzorgt droog en beschadigd haar. Ik vond de shampoo heel prettig in gebruik, je hebt er niet veel van nodig om je hoofdhuid en haren fris en schoon te krijgen. Maar het allerfijnst vond ik toch wel de geur. Het ruikt heel subtiel naar een soort van friszoet koekje. Het is niet mierzoet en de geur is totaal niet overheersend maar hij is zo subtiel dat je heel erg je best gaat doen om 'm beter te ruiken, juist omdat het zo lekker is. Door de shampoo ben ik erg benieuwd geworden naar de Tarwe Conditioner. Die moet ik gauw maar eens kopen en  uitproberen.

Botanique Citroengras Bad- & Douchegel €3,99

Dan de Citroengras Bad- en Douchegel. Serieus, als je dit goedje gebruikt onder de douche ben je direct wakker. Het is zo heerlijk fris. Het ruikt gewoon precies als citroengras. Bizar hè..?  Na gebruik van de douchegel (ik heb geen bad :'(  ), voelt mijn huid erg zacht en verzorgd aan. Hele fijne douchegel, niets op aan te merken.

Botanique Lindebloesen Reinigingsschuim €7,99

Zoals jullie weten ben ik niet zo van de schuimende reinigingsproducten voor mijn gezicht. Maar omdat ik ook de Lindebloesem Reinigingsschuim kreeg om uit te testen vond ik het wel zo netjes om 'm toch te proberen. Ik moet zeggen dat mijn huid echt heel zacht en schoon aanvoelde na gebruik. Je moet daarna echt wel goed hydrateren want ik merkte dat mijn huid na gebruik hiervan een beetje trekkerig aanvoelde. Maar na gebruik van een dagcrème was dit gevoel verdwenen.

Botanique Granaatappel Dagcrème €6,99

De Granaatappel Dagcrème ruikt zó lekker! Bizar dat de geurtjes in de Botanique producten zó lekker ruiken maar niet synthetisch zijn! Botanique bewijst dat verzorgingsproducten heerlijk kunnen ruiken zonder chemische/synthetische goedjes toe te voegen. De dagcrème was voor mijn (combinatie)huid iets te vettig helaas. Máár, ik heb mijn man kunnen overhalen -uche dwingen uche-, om de dagcrème te gebruiken omdat hij een drogere huid heeft. En hij gaf toe dat hij het heel lekker in gebruik vond en zijn huid veel minder droog aanvoelde. Hij gebruikt 'm nog steeds elke ochtend. Voor de drogere dames (en heren) is dit een hele fijne dagcrème.

Botanique Granaatappel Handcrème €3,99

En dan als laatste de Granaatappel Handcrème. Ook dit granaatappel goedje ruikt heerlijk. Vooral met dit koude weer vind ik het fijn om een goede handcrème te gebruiken. Deze handcrème trekt snel in en voelt zijdezacht aan zonder plakkerig te worden. Fijne tube om zowel thuis te gebruiken als in je handtas te gooien om on the go te smeren. Heerlijk.

Ik ben echt onder de indruk van de verzorgingsproducten van Botanique! Zo fijn als er weer nieuwe producten zijn om uit te kiezen zonder chemische ingrediënten. En de prijzen vind ik heel schappelijk, vooral in vergelijking met andere natuurlijke verzorgingsproducten. Alle producten van Botanique zijn zowel in de webshop als de fysieke winkels van Ekoplaza verkrijgbaar. Hier kun je ook de ingrediënten nog even nalezen.

Welke Botanique producten zou jij graag uit willen proberen?

*This post is in Dutch only since these products are sold only in The Netherlands.