Review: Human+Kind Wash-Off Facial Cleanser & Deep Cleansing Cloths


Human+Kind Facial Cleanser & Deep Cleansing Cloths

I've always used a foaming face wash, but I've read that a good facial cleanser shouldn't be foaming. So I've been in the market for a good -non foaming- facial cleanser for a while now, since every single facial cleanser I've ever used was a foaming face wash. I was happy to see that Human+Kind carried the facial cleanser that I was searching for.

Ik heb altijd een schuimende gezichtsreiniger gebruikt, maar ik las laatst dat een goede gezichtsreiniger niet moet schuimen. Ik ben dus al een tijdje op zoek naar een gezichtsreiniger die niet schuimt. En gelukkig had Human+Kind dé gezichtsreiniger waar ik naar op zoek was.

I told you guys in my last Human+Kind product review that I would love to try the Human+Kind Facial Cleanser. So a couple of weeks ago I was a bit early to an appointment in Rotterdam near the shopping center, so I popped in to the ICI Paris XL store and got the Human+Kind Facial Cleanser, which comes with one free Deep Cleansing Cloth, but I got a pack of 2 more Cloths to have on hand.

Ik vertelde je in mijn vorige Human+Kind Review dat ik heel graag de Human+Kind Facial Cleanser wilde proberen. Een aantal weken geleden was ik wat te vroeg voor een afspraak vlakbij Rotterdam centrum dus hopte ik even de ICI Paris XL winkel in en kocht ik de Human+Kind Facial Cleanser. Je krijgt er een reinigingsdoekje bij, maar ik kocht een doosje met 2 doekjes zodat ik er genoeg zou hebben om steeds een schone te kunnen pakken als de rest in de was ligt.

Human+Kind Facial Cleanser €14,95

This Facial Cleanser wasn't like any of the facial cleansers I've ever used. At first it felt like washing my hair with a conditioner. No foam, so you wonder, is it doing anything for me? And the cloth feels so soft! I had to stop myself from rubbing the cloth too hard because I felt it was too soft to do anything. I know it's common in the UK for example to wash your face with muslin cloths, here, in The Netherlands, not so much. But it was so easy to get used to using this particular facial cleanser with the cloths, because it made my skin not only feeling and looking cleansed, but it left my skin feeling super soft, moisturized and nourished. Using the cloth as an exfoliater was such a pleasure as well. Without rubbing my entire face off, it did what it promised to do.

Deze gezichtsreiniger was totaal anders dan ik gewend was van een gezichtsreiniger. Eerst voelde het aan alsof ik mijn haren was met een conditioner. Je ziet geen schuim, dus je vraagt je af of het wel wat doet. En de doekjes zijn zó zacht! Ik moest mezelf echt in bedwang houden zodat ik niet te hard zou boenen met het doekje omdat ik dacht dat het te zacht was om iets te doen voor mijn huid. In bijvoorbeeld de UK is het heel gebruikelijk om je gezicht te reinigen met zo'n doekje, maar hier, in ons Nederland is het een stuk minder gebruikelijk. Maar ik kon echt heel gemakkelijk wennen aan deze manier van reinigen van m'n gezicht omdat mijn gezicht er daarna niet alleen heel schoon uitzag, maar echt heel zacht en gevoed aanvoelde. Het doekje was zo fijn in gebruik. Zonder hard te boenen deed het wat het beloofde.

Human+Kind Deep Cleansing Cloths €6,95

This cloth is so soft, I wish there was 'Feelternet', where you could feel stuff while on the internet, OK wait, no, I don't wish there was 'Feelternet'... :S  I just wish you could feel how baby-bum-soft this cloth is!

Dit doekje is zo zacht, ik wou dat er 'Voelternet' was zodat je dingen kon voelen die je op het internet tegenkomt, ok wacht, nee, ik wou niet dat er 'Voelternet' was :S Ik wou gewoon dat je kon voelen hoe baby-billen-zacht dit doekje is!

Baby-Bum-Soft Cloth from Human+Kind

Seriously you guys, you have to try this facial cleanser. It's such a creamy, non-greasy formulation so it replenishes your skin of its natural oils whilst cleaning it, without making your skin feel greasy. I think a dryer, more mature skin will definitely benefit from this cleanser. Although I have a combination skin and this works perfect for me as well. I've always been a bit scared of creamier cleansers because of my skin type but this baby works wonders on my skin.

Serieus, deze cleanser moet je proberen. Het is een volle, niet vette reiniger die je huid weer voorziet van genoeg natuurlijke oliën tijdens het reinigen, zonder je huid vet te maken. Ik denk dat een drogere, wat rijpere huid hier ook heel blij mee zal zijn. Het is zelfs fijn op mijn combinatie huidje. Ik ben altijd wat terughoudend geweest naar vollere reinigers vanwege mijn huidtype, maar met dit heerlijk goedje is mijn huid heel blij.


Yay For No Yucky Chemicals!

And the best part? The Human+Kind Facial Cleanser is 98,5% Natural! The other 1,5% are naturally derived ingredients, so there are no chemicals, parabens, colorants, or additives! Me like!

En het beste van alles? De Human+Kind Facial Cleanser bestaat voor 98,5% uit natuurlijke ingredienten! De overige 1,5% zijn ontgonnen uit natuurlijke ingredienten, dus geen chemicaliën, parabenen, kleurstoffen of toevoegingen! Ik vin hélemal moi!

Human+Kind Product Review

And don't you just love the packaging? I think it's super cute, I love the colors! I'm sooo not done with Human+Kind, would love to try more of their products!

En hoe schattig is de verpakking! Ik vind de kleurtjes en printjes zo gaaf! Ik ben zooo nog niet klaar met Human+Kind. Ik wil nog veel meer van dit merk proberen!

Which Human+Kind product would you like me to review next?

Van welke Human+Kind producten zou je graag een review willen zien?

.