Review: KitchenAid Artisan Stand Mixer
KitchenAid Artisan Stand Mixer ReviewAbout six months ago, I entered a cake decorating competition. The prize? A bright pink KitchenAid Artisan Stand mixer! I know right? Since I've been dreaming and drooling all over KitchenAid Stand mixers for years in the shops I thought I had to give it a go and made this Pregnant Belly Cake wearing a Moroccan dress my sister asked me to make for a babyshower she was going to. I never expected to win because there where all kinds of gorgeous cakes in the competition. But for fun I gave it a go anyway. This was the cake I entered with:
Zo'n zes maanden geleden deed ik mee aan een taartendecoreer wedstrijd. De prijs? Een felroze KitchenAid Artisan Stand Mixer! Hoe geweldig is dat?! Aangezien ik al jaren droomde en kwijlde op KitchenAid Stand Mixers in de winkels móest ik meedoen. Ik maakte deze Marokkaanse jurk dragende Zwangerschapstaart. Mijn zus vroeg me er één te maken voor een babyshower waar ze naartoe ging. Ik verwachtte absoluut niet te winnen aangezien de meest geweldige creaties voorbij kwamen. Maar toch deed ik mee, voor de leuk. Dit was de taart die ik maakte:  

Pregnant Belly Cake


And then, on a Thursday night, on may the 8th, I received and e-mail that said; Congratulations! Winner Cake Decorating Competition. WHAT?! At first I thought it was a prank my sister pulled on me. I read the e-mail about 5 times before I realized it was true! I'd actually won a KitchenAid Artisan Stand mixer! I screamed at the top of my lungs even though it was 11PM and my kids where asleep. AAAAAAAHHH! I scared the marbles out of my husband as he was downstairs. He ran upstairs thinking I got stabbed by a burglar or something. But when he saw there was no burglar and my face was as happy as can be, he said: You won?! YEEEEEESSS!!! Than I cried and laughed at the same time and called my sister I made the cake for. She had been stalking everyone she'd ever met telling them to vote for my cake.

En toen, op een donderdagavond, op 8 mei, kreeg ik een mailtje met in het onderwerp: Gefeliciteerd! Winnaar Taarten Decoreer Wedstrijd. Wát?! Eerst dacht ik dat mijn zus een grap met me uithaalde. Maar na 5 keer het mailtje te hebben gelezen besefte ik me dat het echt was! Ik had zojuist een Kitchenaid Artisan Stand Mixer gewonnen! Ik schreeuwde mijn longen uit mijn lijf, ondanks dat het 11 uur in de avond was en mijn kinderen lekker lagen te slapen. WAAAAAAAHHH! Mijn man schrok zich een tulband. Hij was beneden en had bedacht dat ik door een inbreker werd neergestoken of zoiets. Eenmaal boven aangekomen zag hij geen inbreker maar mijn gezicht, zo gelukkig als maar kon, zei hij; Je hebt gewonnen?! JAAAA!!! Toen huilde en lachte ik tegelijk en belde mijn zus op die iedereen die ze ooit heeft ontmoet gestalked heeft om op mijn taart te stemmen.
KitchenAid Artisan Stand Mixer €629,-

I've been getting so much use out of this mixer, I don't know how I ever cooked or baked without it. The KitchenAid Artisan Stand Mixer includes a coated flat beater, a coated dough hook and a 6-wire whip. You also get a pouring shield. Very handy when making a butter cream frosting for instance and you don't want powdered sugar all up in your face. This stand mixer is not your typical stand mixer. No, this baby has 59-Point Planetary Mixing Action, which means there are 59 touchpoints per rotation around the bowl for thorough ingredient incorporation. The beater, dough hook or wire whip rotates around the bowl, giving incredible bowl coverage for comprehensive mixing. I mean you do have to scrape down the sides of the bowl every ones in a while, but it sure mixes everything up real good.

Ik heb zo veel gebruik gemaakt van deze mixer dat ik me bijna niet meer voor kan stellen hoe ik het ooit zonder gedaan heb. De Kitchenaid Artisan Stand Mixer komt met een platte (bisschop) klopper, een deeghaak en een garde. Ook krijg je er een schenkschild bij welk heel handig is als je bijvoorbeeld botercrème aan het mixen bent en je geen gezicht (of keuken) vol met poedersuiker wenst. Dit is niet zomaar een mixer. Nee, dit juweeltje heeft een 59-punts Planetaire mengbeweging. Dat wil zeggen dat er per rotatie 59 punten geraakt worden rondom de kom. Dit zorgt voor een goed gemengd resultaat. Kijk, je moet wel af en toe de zijkanten van je kom schrapen maar het mixt alles behoorlijk goed.

The tilt head makes adding ingredients to the bowl and switching from flat beater to dough hook when the batter gets too thick extra easy. This mixer has 10 speeds which means it's perfect for any recipe, whether it's stirring some ingredients together, kneading a heavier dough or really whip up a lot of air into your cream or egg whites.

De kop van de mixer kun je met één beweging omhoog zetten zodat je gemakkelijk bijvoorbeeld van garde naar platte klopper kunt wisselen. Deze mixer heeft 10 snelheden waardoor je allerlei recepten kunt bereiden, of het nou gaat om wat ingrediënten bij elkaar te roeren, of een zwaarder deeg te kneden, of zelfs op hoge snelheid je eiwitten of room luchtig kloppen, het kan allemaal.
Buttercream in KitchenAid Artisan

I've used this mixer to make so many different kinds op recipes. I love it to whip up a nice and fluffy butter cream like this last one I made to help stick the marshmallows to these sheep cupcakes I made for Eid.

Ik gebruikte deze mixer voor zo veel verschillende recepten. ik vind 'm ideaal voor het luchtig kloppen van botercrème. Hier maakte ik botercrème voor op deze schattige schaap cupcakes die ik voor het Offerfeest maakte, zodat de marshmallows goed bleven plakken.
Sheep Cupcakes for Eid

I hardly veer knead my doughs by hand since I got this Mixer. Kneading the dough for my Msemmen Recipe is a piece of cake with this baby. Just switch to the dough hook and your good to go.

Ik kneed nauwelijks meer een deeg met de hand sinds ik deze mixer heb. Deeg kneden voor mijn Msemmen Recept is nu een fluitje van een cent met deze harde werker. Gewoon een kwestie van de deeghaak erop en klaar is kees.
Msemmen Dough Rising


Msemmen Served with Honey and Jam
I posted a picture on my instagram saying I felt like something sweet after dinner so I whipped up these delicious Chocolate Chip Cookies. Now that may seem like a lot of work after dinner, but seriously with this stand mixer it gets the job done in minutes.

Ik plaatste een foto op mijn instagram en zei erbij dat ik na het avondeten trek had in iets zoets en ik daarom gauw deze Chocolate Chip Cookies bakte. Nu lijkt dat een behoorlijke taak zo even na het eten, maar even serieus, met deze mixer is de klus zo geklaard.
Cookie Dough in KitchenAid

Seriously, I could eat that entire bowl of cookie dough just as it is. I said I could, I didn't.. Instead I baked them and they turned out even yummier.
Yes, even yummier, I decided that's a word.

Zonder dollen, ik zou zo de hele kom koekdeeg leeg kunnen eten. Ik zei dat ik 't zou kunnen, niet dat ik het heb gedaan.. Nee, ik heb ze toch maar gebakken en toen werden ze nóg lekkerder.
Easy Chocolate Chip Cookies

This baby kneads the most fluffy Cinnamon Rolls! Look how beautiful the ingredients are incorporated into a nice ball of dough.

Dit juweeltje kneedt de meest fluffy Cinnamon Rolls. Kijk hoe mooi alle ingrediënten zijn opgenomen in het deeg.
Fluffy Cinnamon Rolls Dough Kneading in KitchenAid

Fluffy Cinnamon Rolls


The best part about the KitchenAid Artisan Standmixer: The Power Hub. It's that little head sticking out at the front. You can actually use it to insert over 12 attachments and it becomes a Pasta Machine, Ravioli Maker, Meat Grinder, Citrus Juicer and a whole lot more.
I have the Ice Cream Machine, Pasta Attachment, Citrus Juicer and the Meat Grinder. The Ravioli maker has been on my wish list since... forever. So I can't tell you about that one. But if you would like to see a full review on the attachments I do own, please let me know in the comment section down below, and I'd be happy to review it for you!

Het mooiste komt nog. De KitchenAid Artisan Stand Mixer heeft op z'n kopje een aansluitpunt waarop je allerlei accessoires kunt aansluiten. Zo kun je 'm omtoveren tot Pastamachine, Gehaktmolen, Citruspers, ijsmachine en nog véél meer. De Raviolimaker staat al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje. Dus ik kan jullie niet vertellen wat ik daar van vindt, maar de andere acessoires die ik zojuist genoemd heb, bezit ik wel dus mocht je er een uitgebreide review over willen zien, laat het me dan even weten hieronder. Dan schrijf ik die met alle liefde voor je!

Oh, and before I forget, you get a 5-year warranty with the KitchenAid Artisan Stand Mixer. Pretty good right? 
What do you think about the KitchenAid Artisan Stand Mixer?
Let me know in the comment section down below!


Oh, en voor ik het vergeet, je krijgt 5 jaar garantie op de KitchenAid Artisan Mixer. Goeie deal toch?
Wat vind jij van de KitchenAid Artisan Stand Mixer? Laat het me weten in het opmerkingen veldje hieronder!

Voor de Nederlandse lezers: De KitchenAid Artisan Stand mixer is op dit moment in de aanbieding bij De Bijenkorf en bij Oldenhof!

Don't forget to follow me, well, everywhere! :D

Vergeet me trouwens niet te volgen! Doe maar overal!  :D

Facebook:
Fabulicious Home Life
Instagram:
@FabuliciousHomeLife
Twitter:
@FabuliciousHL

And of course you can follow me on
Bloglovin!
En natuurlijk ook te volgen via Bloglovin!
.