Review & Swatches: MAC Ruby Woo Lipstick

MAC Ruby Woo Lipstick


A while back I made up a dear friend of mine for a party. I put my favorite red lipstick on her and she looked amazing wearing it. She fell in love with that lipstick so I gave it to her. Since then I never got around to buying a new one.

Een tijdje geleden vroeg een vriendin me haar op te maken voor een feestje. Ik heb toen mijn favoriete rode lippenstift gebruikt op haar lippen. Het stond haar geweldig. Ze vond de lippenstift zo mooi dat ik hem aan haar heb gegeven. Ik heb sindsdien nooit meer een nieuwe gekocht.Swatch of MAC Ruby Woo


Than MAC's RiRi Woo lipstick came out. It was co-designed with Rihanna. I really don't like Rihanna but I loved the lipstick. Since it was sold out worldwide within a couple of hours I didn't get a chance to buy it. So after doing a lo-hoooot of research and finding a dupe for it, I found out that the closest thing to RiRi Woo was MAC's Ruby Woo lipstick. RiRi Woo was actually inspired by Ruby Woo. So I went to the MAC counter, swatched Ruby Woo on my hand and walked around with it all day looking for a dupe in the drugstores. Nothing came close to being as pretty -and as matte- as Ruby Woo. It's über matte without drying the lips making them look cracked and has the perfect amount of red, pink and blue in it. I fell in love with it as I applied it on my lips. Huge bonus: because of the blue undertones of the lipstick it made my teeth look super white as well! I think, no, I know we have a winner. I like this even more than the Clinique lipstick.

Toen kwam MAC's RiRi Woo lippenstift op de markt. Deze is in samenwerking met Rihanna gecreëerd. Ik heb helemaal niets met Rihanna maar vond de lippenstift echt prachtig. Maar aangezien deze lippenstift binnen 3 uur wereldwijd was uitverkocht heb ik hem niet kunnen kopen. Na heeuuul lang gezocht te hebben naar een dupe voor RiRi Woo kwam ik erachter dat de lippenstift geïnspireerd was door MAC's Ruby Woo lippenstift. Dus ik ging naar de MAC counter, heb Ruby Woo op mijn hand geswatched en ben vervolgens naar verschillende drogisterijen in de stad gelopen om te zoeken naar een goedkoper alternatief voor Ruby Woo. Maar niets kwam ook maar in de buurt van de schoonheid van Ruby Woo. Hij was prachtig mat zonder je lippen uit de drogen én bevat de perfecte combi van rood, roze met een blauwe ondertoon. Ik werd op slag verliefd toen ik deze beauty op mijn lippen uitprobeerde. Gigantisch pluspunt: door de blauwe ondertoon in de lippenstift leken mijn tanden super wit! Ik denk, nee, ik wéét dat ik mijn nieuwe favoriete rode lippenstift heb gevonden. Ik vind deze lippy nog mooier dan de Clinique lipstick.

MAC Ruby Woo


I apply this lipstick using my Real Techniques Detailer brush for the perfect finish. I also like to make it even more crisp by applying some concealer around the edges of the lips. Paired with a contoured eye with some fab liner your classic pin-up look is complete.

Ik breng deze lippenstift aan op mijn lippen met mijn Real Techniques Detailer kwast voor de perfecte finish. Om de look nog strakker te maken breng ik wat concealer aan langs de randjes van mijn lippen. In combinatie met een simpele oog-look met eyeliner maak je je klassieke pin-up look compleet.

What's your favorite red lipstick? Have you tried Ruby Woo?

Wat is jouw favoriete rode lippenstift? Heb je Ruby Woo wel eens geprobeerd?

Follow me on Social Media!

Instagram: @FabuliciousHomeLife
Twitter: @FabuliciousHL
Facebook: Fabulicious Home Life
.