Haul: IKEA September 2014

IKEA Haul


Yesterday I took a trip to IKEA. The kids love to play at Småland which gives mommy about an hour to shop, have a cup of tea and a delicious cake to go with it. I picked up some things I thought I'd share with you. 

Gisteren ben ik met mijn kroost naar de IKEA geweest. Zij vinden het geweldig om in Småland te spelen en mams vindt het geweldig om een uur lang chillaxed (ja, da's nieuw, of ik ben oud, kan ook) te shoppen en een bakkie thee te doen met een heerlijk prinsessengebakje. Ik dacht laat ik mijn nieuwste IKEA aanwinsten met je delen.  Jäll Table Top Ironing BoardFirst up is this handy dandy table top ironing board. I think it's super practical to use if you want to quickly iron a thing or two. It's easy to use right on your table top. It's also easy to store as it has a hook to easily hang it somewhere in the laundry room. 

Als eerst kocht ik dit handige tafel strijkplankje. Ik vind 'm super praktisch om te gebruiken als je even snel één of twee kledingstukken moet strijken. Dat kan gewoon op tafel. Hij is heel gemakkelijk in te klappen en aan het haakje op te hangen in de wasruimte.   


Hanging Hook Jäll Table Top Ironing Board

Next I got these Istad plastic bags. I love to use the smallest size bag to make healthy snack packs. I fill a couple of these bags wit some mixed fruits or veggies and store them in the fridge to easily grab and go. This way I know my family will have easy access to healthy snacks so they won't be tempted to grab something a lot less healthy. The bright green ones are smaller bags (0.4L) the darker green bags are the bigger ones (1 L).

Vervolgens kocht ik deze handige Istad plastic zakjes. Ze zijn luchtdicht af te sluiten en vind de kleinste formaat ideaal voor het klaarmaken van gezonde snackzakjes om gemakkelijk mee te nemen. Zo weet ik zeker (nou ja, ik hoop dat het werkt) dat mijn gezin sneller een zakje met gezonde snacks zal pakken omdat het kant en klaar is. De lichtgroene zakjes past 0.4 liter in en de grotere donkergroende zakken past wel een liter aan inhoud in.

Istad Plastic Bags

I also got this super affordable Lönsam carafe which was only 79 cents! I thought it would be perfect to serve (lemon)water or a juice or something. And for that price I couldn't leave it! The cork cap is sold separately, and was also 79 cents.

Ook kocht ik deze hartstikke betaalbare Lönsam karaf. Hij kostte me maar 79 cent! Deze vond ik perfect om (citroen)water of iets van een sapje in te serveren. En voor die prijs kon ik 'm niet laten liggen! De kurken dop werd los verkocht. Ook deze kostte 79 cent.

Lönsam Carafe 

This next purchase was totally random. I have no idea what I'm going to do with it yet, but I thought it was so cute! And it was only 1,49!

Mijn volgende aankoop was zo willekeurig. Ik heb nog geen idee wat ik er mee ga doen maar ik vond 'm zo schattig! EN hij was maar 1,49!

Skurar Candle Dish

It's actually a candle dish, but I thought it would also be cute to use as a jewelry storing type of dish? What do you think looks better? The candle or the jewelry?

Officeel is het een kaarsenschoteltje maar het leek me ook leuk om er iets van sieraden in te bewaren. Wat vind je leuker staan? De kaars of de sieraden?

Skurar as a Candle Dish

Skurar as a Jewelry Dish


Next I got this Krus plastic storing bin. When I saw it I immediately thought it would be perfect to store my small sachets of baking powder, vanilla sugar, dry yeast and stock cubes. 

Ik kocht ook deze plastic opberger. Toen ik 'm zag wist ik direct waarvoor ik 'm zou gebruiken. Ik vond 'm ideaal voor het opbergen van zakjes bakpoeder, vanillesuiker, gist en bouillonblokjes. 


Krus Storage Bin


Krus Storing Bin

Doesn't this look neat and organized? I also love the fact that it's airtight. So when I don't use up an entire sachet, I could safely store it in here without it being ruined by getting all moist.

Ziet er netjes en georganiseerd uit toch? Ik ben vooral blij dat hij luchtdicht afgesloten kan worden. Wanneer ik een zakje niet helemaal op maak, kan ik 'm gewoon opbergen zonder dat er vocht bij komt.

And last but not least I got this cute blue set of funnels. I never think about to buy funnels until I actually need them. This time I thought about it without being in my kitchen! I thought that was pretty impressive if  I may say so myself... I love to give a bottle of home made organic lemon juice with a sprig of mint as a hostess gift (who needs wine right?), so it'll be a whole lot easier filling up the bottle with these baby's. 

ALs laatst kocht ik deze set blauwe trechtertjes. Ik denk er nooit aan om ze te kopen totdat ik ze nodig heb. Deze keer dacht ik er aan terwijl ik niet eens in mijn keuken stond! Hoe knap is dat.. Ik vind het vaak leuk om een fles huisgemaakte biologische citroensap met een takje munt te geven aan de gastvrouw als ik ergens op bezoek ga (hoezo wijn?). Deze trechtertjes zullen mijn leven een stuk gemakkelijker maken bij het overgieten in een mooie fles.

Home Made Lemon Juice

Chosigt Funnels

That's everything I got at IKEA. I hope you enjoyed this haul. What item did you like the most? Leave me a comment down below!

Dit was alles wat ik kocht bij de IKEA. Ik hoop dat je deze shoplog leuk vond! Welk item vond je het leukst? Laat een berichtje achter hieronder!

Facebook: Fabulicious Home Life
Instagram: @FabuliciousHomeLife
Twitter: @FabuliciousHL
Don't forget to follow me on Bloglovin!
Vergeet me niet te volgen via Bloglovin!


.